夢之路娜

主題列表 登入
二星初級會員 #1
相信大家有去過新圖都感到什麼叫無奈的說...
新地圖的怪高防就不用說了......而且怪物的傷害值高得十分離譜
本人今天和一個公會員94lv智戰3500防嘗試到新圖主打106lv煉獄的約翰,108lv螳螂和107lv薔薇魔髮,109lv煉獄的保羅/理查/喬治

先粗略說說這些怪的特質
106lv煉獄的約翰的數目十分多,但速度十分快,而且很高攻,有一招技能可以扣掉你一半防- -||所以扣了防後走慢一步也隨時可以瞬間給它們秒殺(速度十分快,攻速也高)
107lv薔薇魔髮攻擊傷害不算太高,但是有招定身技可以定約4秒不能移動(速度一般)
108lv螳螂沒有什麼特別(速度一般,攻擊傷害高)
109lv煉獄的保羅/理查/喬治,這3隻怪其實我也分不清楚什麼打什麼,3隻都有範圍技但各有不同特性(一招冰降速,一招降攻,一招降防)
其實有些我也忘記了(不過速度很慢,血量26萬,十分高防,攻擊傷害高)
112螳螂王..................只可以用惡夢來形容,攻擊傷害高得如像開了金手指- -見到它要有必死的決心(速度超快,而且高攻得難以形容)

要打螳螂區,相信有看攻略也知道會有大量108lv螳螂和107lv薔薇魔髮和一隻112lv螳螂王在中間
所以如要升lv而避開112lv螳螂王是沒有可能的說
當我們嘗試拖怪發覺螳螂其實也ok好升,只是107lv薔薇魔髮比較麻煩懂用定身4身而已
但當清了一堆怪發覺有隻螳螂王在中間- -那我們便嘗試和怪一起拖
但發覺我的同伴的血孚像倒水一樣- -之後他差不多沒有血便開了無敵,之後回滿血再拖
豈料這隻112lv螳螂王用了一招4連斬(4下2xxx傷害便將我全血的3500防的同伴秒殺了)

其實我主要想說的是
港版很多人放棄luna的原因是
原因如下:
1:香港的裝備沒有台版裝備那麼多和那麼實用
2:新的寶箱抽來抽去也一樣,只是換了新衫,而且寶抽中石的機會十分高...(給人一種搵笨的感覺)
3:商城點品偏貴(貴都算...冇新點品...)
4:gc的活動所送的物品很多都沒有用,幫不了玩家 (除了近期開夠50鐘個個)
5:強化等級防爆只可以最高提升至+7(打到後期的怪根本+7已經不夠用)
6:太難升lv而且太難搵場
7:很多時候都只是單升,好像變了玩單game而不是online game
8:什麼時候先出龍王呢- -?
special:pve cut ser cut到得返4個server,說了有異常問題,但遲遲還沒有跟進,因為很多玩家也找不不到場而放棄pve ser,而且我想說隻85lv蛇王經常搵唔到!?到底去左邊?已我所知1-10ser只得一個ser有...如果去了5-10ser,咁隻蛇王係咪唔見左?即係有bug嗎?有bug但視而不見?ser唔見左當睇唔到冇左件事嗎?

眼見pve變到咁- -真的有想過放棄的說...沒有放棄只是為了公會會員和仍對gc存有一些寄望

最後強烈要求商城推出高階防爆卷(強化等級升至+10)

事實上我真係好小可出post-  -
希望gc可以汲取多些玩家寶貴的意見~"~

五星白金會員 #2
其實...新地圖唔係比你1個人升=.=

不過好多謝你打咁多字..再講..3500防都唔係好高防姐

本人都3800防多~____~

你講得幾岩..港版的確裝備問題有好大影響

不過今日試完2個鐘蚊團 我覺得蚊團要求好低

大家可以試下打蚊 升到102lv 先再算吧
二星初級會員 #3
原帖由 十惡不赦XD 於 09-11-19 12:55 AM 發表
其實...新地圖唔係比你1個人升=.=

不過好多謝你打咁多字..再講..3500防都唔係好高防姐

本人都3800防多~____~

你講得幾岩..港版的確裝備問題有好大影響

不過今日試完2個鐘蚊團 我覺得蚊團要求好低

大家 ...

佢冇話新地圖係俾佢1個人升-.-    亦冇話3500防係好高防
只係形容返設計到d怪高攻到連3500防刀會俾怪秒
何況唔係玩戰既話好難高到3k幾防嘍-.-
有錢d換哂d+7裝 勁裝可能得既
不過我自己玩弓  冇得拎盾-.-  我就算轉哂體裝 屬全體刀唔會高過3k防  有2k刀要偷笑
所以d怪咁高攻-.- 就算有肉組隊1齊升 刀好似好易死- -
兒家我全力, 力裝弓-.-  防得800左右   係貝谷打賊刀唔夠防咁-__- 打樹又打唔入 淨係打得天馬果d
去得100lv點算=_=   就算有人組隊 刀唔代表d怪100%唔會打自己... 仲要係有遠攻既添
如果知道升到去唔洗打   d人就唔會有心情升

港版同台版差得太遠-.-     最大問題仍然係白之月cut ser 點解官方好似當冇件事咁既?? 唔洗理我地嗎-.-?
唔係唔捨得公會d人 同埋用心升左1排-0- 我刀想同gc講88

五星白金會員 #4
原帖由 whyyyy1119 於 09-11-19 01:38 AM 發表

佢冇話新地圖係俾佢1個人升-.-    亦冇話3500防係好高防
不過我自己玩弓  冇得拎盾-.-  我 ...

我又唔係針對佢講ge野

睇你所講...你可以試下團升打蚊...

講真係港版無全回...弓/刀 想單升已經係好難...

捱過你現在個lv...加上裝備全+7 都足夠2千防.. 單打奈都唔係無可能 因為頭25名 我所知已經有4隻刀仔單打奈

唔好話GC 唔出d咩..裝備差定係點... 事在人為姐

點解人地升到 你又升唔到...分別係裝備?? 可能..我覺得最大分別係決心

新地圖 樓主講果d 怪物 全部都唔係現在需要打

現在我地只需要打蚊... 奈港團... 將來的事 將來先算吧
三星高級會員 #5
今日改板  我的炸彈攻擊力好像被改低了 ...
五星白金會員 #6
原帖由 獵殺豬 於 09-11-19 05:29 AM 發表
今日改板  我的炸彈攻擊力好像被改低了 ...

a_a 你發現到就恭喜你了

聞說e個先係正常設定 .. 實施上有d人話無左"""雙爆""" 所以影響炸彈

不過有另1個 發現... 係某一d 物攻大技 修正左

包括 戰士 血天 , 劍暴 等等. 改為 1 hit

例子:  本身我出劍暴唔爆都可以秒 法系..之前攻擊數字都唔明顯..因為有2HIT 數字重疊左

改版後 數字十分明顯...明顯係得1HIT ....... 唔爆擊都係扣法系一半血..

結論就係 技能修正了

炸彈正常都係同上

物攻系職業 面對現實...突然好似比改弱了
五星白金會員 #7
原帖由 whyyyy1119 於 09-11-19 01:38 AM 發表

不過我自己玩弓  冇得拎盾-.-  我 ...

有肉肉吸實就多數唔會死, 咁你打咩怪都唔會100%冇可能死架喇=]
建議跟蚊子團跟到102
一星新手會員 #8
luna改版後 把爆擊傷下調了很多,防也一同下調了,平日2技可清巨大,現在要3技才可以!改了能力值又不出告示,只是自己改了就算!真的有點不知所謂!!!很灰,好像連迥被機率也調低了!

三星高級會員 #9
:loveliness: 基本上 咁升Lv先有樂趣
成日都只係單升 會失去左好多樂趣
依家怪勁左 唔係神人既 就要組隊升,,
從中提升返各職既重要性,,
二轉會員 #10
佢仲好似改廢左d技-__-
搞到我家陣4~5下大技先清得一批76肥  平時最少2下搞掂~_~
gc又搞乜春!?
五星白金會員 #11
原帖由 kingtom 於 09-11-19 05:34 PM 發表
佢仲好似改廢左d技-__-
搞到我家陣4~5下大技先清得一批76肥  平時最少2下搞掂~_~
gc又搞乜春!?

我講左啦=口=

e個先係正常設定
二星初級會員 #12
其實pvp ser咁多資源咁多人組隊真係好好升了
相比起pve想搵個人放點品都難...就算有都好貴...
雖然我都還可以收得起...但對於其他玩家根本不可能收到點品- -
除非用hkd
眼見一個一個玩家開始放棄pve...感到十分無奈的說
如果我d會員都唔多想玩- -我相信我都再沒有動力再沖等了
只可以說我選錯ser來玩-0-
pvp ser的朋友們加油吧!_!
因為我相信pve都冇乜有幾多人會升到lv- -同有心機再升._.

回正題,正常設定其實真係可以接受- -不過真係難升左好多呢樣係真的
最小我現在拉港單升以前可以1個鐘雙經有3.2%,現在改了版後只升到2.2%左右- -|
試問問這隻game是否要考驗人類挑戰時間的極限嗎- -
其實改了版修正了技,gc可否在公告通知一下修正了些什麼嗎-0-
我只是想說5轉奪刃者很多技也是和傷害值不成正比的說- -有很多招也是偏低攻的說
相信其他5轉都可能有同樣的程況-v-

還有轉5轉時的名稱有很多完全不同
所以轉5轉前真的要小心看清楚,否則轉錯了也可能回頭
五星白金會員 #13
原帖由 卍基拉仔卍 於 09-11-20 01:10 AM 發表
雖然我都還可以收得起...但對於其他玩家根本不可能收到點品- -
除非用hkd
眼見一個一個玩家開始放棄pve...感到十分無 ...

無留意你id TIM-.-

先恭喜你成為香港第1個 5轉的玩家=.=

其實正常設定又好..唔正常又好 都要接受

問你少少問題 我想做D確認   .. 你所指技能威力比想像中低,原因可能同港版版本不符有關

本身港版一直都有個奇怪的地方:
魔法效果 (破冰) , 魔法職業技能, 300回↑ 也不能全回. 這幾樣設定係港版公測初時就已經同台版同步了

但係
戰士技能, 剌客技能 .. 係同台版完全唔同. 大家有興趣去比較一下就知道了.因為港版物攻職業係初版設定

唔同又代表D咩呢?? 問題就出現了...技能有Bug的一堆堆 例如:
1. 正常音波 (只限劍用), 港版你拿什麼武器都出到
2. 正常戰士無敵不能行,港版 戰士無敵跑得很快呢...
等等. 除左戰士 ..剌客當然都有..正題來了

我想問下你... 剌客2刀流 出唔出到單手技能呢?? 我所知.. 初版2刀流係其中1個有bug的技能

我岩岩提過上面果d 有問題技能 台版最新ver. 係約2個月前 修正了~~

我真係好想知道點解港版遲遲都未完全同步呢...出新圖 新裝..慢慢出我唔介意..但係技能有咁大影響都唔早d 同步..

e樣係我覺得最失望的地方...如你係第1個105lv.. 你証實一下吧~_~ 我都好想知道e個結果

五星白金會員 #14
原帖由 卍基拉仔卍 於 09-11-20 01:10 AM 發表
除非用hkd

提外話....PVP ser 比2個ser 係多人..

不過真係灰灰地...因為冇敵人....

假設pvp 紅之月 pve 都合ser..有新火花出現就好了....始終1隻game 太和諧真係會悶=_=

同盟已經佔有pvp十大入面.. 9個位置.. 我諗都好快 頭10名都係自己人=.=""真係爆悶=_= 想搵d火花都無~_~

----------------------------------------

另再補充...我建議你果隻3500防戰士..將防谷上4000多..
106lv虫 係唔會扣防..問題係109lv 果3條大虫虫..

正常來說4500防打"堂狼" 先比較安全

上面2隻怪我都未深入研究點升 點引.. 幫你唔到了 有限資料希望幫到你

二轉會員 #15
咁魔攻技有冇相應地作出調整?
五星白金會員 #16
其實......
依家d online game
比我感覺 同單機冇咩分別了
除左係自己朋友先會組你一齊升
3唔識7 你都好難搵到個人組你一齊升
我玩左luna 個多月
只有一次係有人組我一齊升
講返改版後感覺
簡直係想死= =
要用多一倍技先ko到怪
有d想放棄既感覺 @_@
二轉會員 #17
原帖由 灰音 於 09-11-20 12:43 PM 發表
其實......
依家d online game
比我感覺 同單機冇咩分別了
除左係自己朋友先會組你一齊升
3唔識7 你都好難搵到個人組你一齊升
我玩左luna 個多月
只有一次係有人組我一齊升
講返改版後感覺
簡直係想死= =
要 ...

me2:em012:
就算係一身強裝都好
都係好難升:D2  皆因用多了技
三星高級會員 #18
除非用hkd

你呢d宅男大把時間啦, 打你有返工都唔方正常人 一定放工 放假就全日係屋企

訓醒未 比你全ser最高lv又點 你好開心?現實d啦年青人 仲成碌角咁 kai兜
二星初級會員 #19
原帖由 炎武邪神 於 09-11-20 05:26 PM 發表

你呢d宅男大把時間啦, 打你有返工都唔方正常人 一定放工 放假就全日係屋企

訓醒未 比你全ser最高lv又點 你好開心?現實d啦年青人 仲成碌角咁 kai兜

現在我只是想討論改版的事而已...請問你有看清標題嗎?
不過你咁講野._.禮貌上我都要回應下你
請問高lv=宅男嗎?請問高lv=唔返工?請問高lv=一定日日係屋企升lv,唔出街嗎?
請問這是什麼道理?
我放假去邊,原來關你事架,你比錢我洗?唔係就唔該唔好係到出聲._.我沒有必要比你串的說
如果我真係成碌角._.你可否去貼圖區先貼下自己張相咩樣先話人吧
2000fun就係有你呢d人先冇人敢討論~"~
不要只做一些no construction,only destruction o既reply吧
咁多時間來串我的話,唔該你理掂自己先^~^我o既事,請問幾時要論到你理呢._.

回正題:改版後獵殺轟擊和暗旋之影明顯低攻了很多(改版前我兩招也可以在拉港秒怪,但現在已經是沒有可能的說)

改版前我曾學了雙手武器精通之後,迴避和爆擊明顯低了很多,相信我估計也要120lv左右先可以開始學
學了雙手武器精通後雙手仍可以使用單體技,包括回力盾牌(雖然說是非盾,但雙短仍可使用)
但是本來裝盾的地方一定只可以裝短劍(即是不可以同時裝兩個萬聖節南瓜的說)
招式如背部攻擊和終極演奏曲明顯是因為未修正而十分低攻
但是改了版後,我還沒有試學,但已我估計應該還沒有修正的說
雙手武器修練和雙手武器達人這兩招好像學了也沒有任何改變,不知道有什麼用的說
二轉會員 #20
原帖由 卍基拉仔卍 於 09-11-20 07:17 PM 發表

現在我只是想討論改版的事而已...請問你有看清標題嗎?
不過你咁講野._.禮貌上我都要回應下你
請問高lv=宅男嗎?請問高lv=唔返工?請問高lv=一定日日係屋企升lv,唔出街嗎?
請問這是什麼道理?
我放假去邊,原來關你 ...

佢個位kai兜就係咁架啦
話人kai兜自己仲kai^^
唔洗理佢的=]
個陣我都係話佢冇建設性=]
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數