夢之路娜

主題列表 登入
八星無敵會員 #21
如果咁易打,d人升上高lv都無意思,

而且難打可以促進大家組隊,

又可以提升番補師、肉盾呢d輔助職業地位

港版有得抽水晶,d裝係台版所無既,又有紅藍字套裝,

其實都夠用,問題係人識唔識玩、配點同技術,

免費game都係需要有收入,需要賺錢先會開game,

如果商城d野易抽,又或者易得到d裝備,都唔會咁珍貴,

都唔會值得玩家去收藏、去追求,

想要得到d野,就要付出,貴唔係問題,

正如一支紅酒平既2x都有1支,貴既幾十萬都有,

問題係你自己有無能力去玩呢樣野,

我自問無能力所以無玩點數,但一樣都賺到好多裝備、寶物番來(有好多人都係白手興家)

老實講,玩game成日係度抱怨,咁不如唔好玩,

玩game為左消磨時間,為左開心,為左識朋友,

而唔係為左去捉一隻game既缺點、錯處,

無一隻game係無缺點。

p.s:我唔係gc/luna fans,只係覺得你玩game玩到咁都無意思

五星白金會員 #22
原帖由 卍基拉仔卍 於 09-11-20 07:17 PM 發表

現在我只是想討論改版的事而已...請問你有看清標題嗎?
不過你咁講野._.禮貌上我都要回應下你
請問高lv=宅男嗎?請問高lv=唔返工?請問高lv=一定日日係屋企升lv,唔出街嗎?
請問這是什麼道理?
我放假去邊,原來關你 ...

嗯? 我所知台版都有一些技能係未實裝..

不過我想知道..例如飛刀..仲有"信"身斬 等等 2刀流仲出唔出到?

同埋你所指 會心扣好多...可唔可以比d數字實例分享一下. 例如1500會心 會扣到得番750??
二星初級會員 #23
原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 09-11-21 12:37 AM 發表
如果咁易打,d人升上高lv都無意思,

而且難打可以促進大家組隊,

又可以提升番補師、肉盾呢d輔助職業地位

港版有得抽水晶,d裝係台版所無既,又有紅藍字套裝,

其實都夠用,問題係人識唔識玩、配點同技術,

免 ...

我沒有只是抱怨,而是分享而已,請你明白
要是抱怨只是都是pve ser真的很小人~"~
嗯,其實如果你說是pvp ser我會好認同的說,我想說你想在pve ser找個人隊隊升lv也十分難的說- -
正如我想收園丁甲- -pvp ser一早便有人抽到而且有放攤,可是pve ser你想找個有人放攤也很難
點品在pve ser唔係你有game錢就收到,最大問題係呢到- -||
每次我玩到唔夠雙經,都要返舊game收未入點~"~

識唔識玩.....可能我唔太識玩,所以要你多多指教^^
請問你如果身處係pve ser,我都想知點樣組隊升lv
人已經小- -仲要一齊就時間打(有d可能要返工返學的- -)
我對於gc o既設定,我完全沒有不滿,我想說的只是建議
只是pve ser很小玩家- -,紅之月就更加唔好講了
如果人數多返d有人賣點我都已經好滿足
我也只是代pve的玩家提出這些問題...難道有錯嗎
成隻game只是pve得4個ser- -有d人想搵場升lv都難,有d人想洗85lv妖精皇后都難,連隻姬以拉森林隻蛇王到宜家都未出現過

我只是想佢出高階放爆而已...都是要用點品- -我會比點佢賺架喔-.-但點解宜家都仲唔出- -
我相信好多人都好贊成佢出高階放爆-0-
二星初級會員 #24
原帖由 十惡不赦XD 於 09-11-21 07:09 AM 發表

嗯? 我所知台版都有一些技能係未實裝..

不過我想知道..例如飛刀..仲有"信"身斬 等等 2刀流仲出唔出到?

同埋你所指 會心扣好多...可唔可以比d數字實例分享一下. 例如1500會心 會扣到得番750??

飛刀一定用到,瞬身斬我重點前唔夠點學- -因為用太多點我已經放棄左呢招,
所以如果你要試到時你留返d sp點再試吧
因為5轉奪刃者學完d被動技我相信已經冇咩點可以比你加招式
所以我建議每點一點技能也要思前想後
一星新手會員 #25
蛇王唔止1個SER 有~~

我上次搵10個SER 有2個SER 有~~

但係真係好少出~~
五星白金會員 #26
原帖由 卍基拉仔卍 於 09-11-21 10:22 AM 發表

飛刀一定用到,瞬身斬我重點前唔夠點學- -因為用太多點我已經放棄左呢招,
所以如果你要試到時你留返d sp點再試吧
因為5轉奪刃者學完d被動技我相信已經冇咩點可以比你加招式
所以我建議每點一點技能也要思前想後

="=i see....

我都唔係刺客

不過我都知道SP 隻隻職都好緊"

你們努力啦..期待合ser 的一天
一星新手會員 #27
pve隻蛇女王不見了nnnnnn年 0rz
每天都在姬林守候,,始終等不到蛇王出現...
我很想妳,,快出來t__t
二轉會員 #28
pve的蛇王可能已經被埋藏於其他6個ser的深處了face_l_18:
二星初級會員 #29
原帖由 小鍾=] 於 09-11-21 10:17 PM 發表
pve隻蛇女王不見了nnnnnn年 0rz
每天都在姬林守候,,始終等不到蛇王出現...
我很想妳,,快出來t__t

我也很想她-.-  我d任卡左係果到._.v
冇mood做._.

二星初級會員 #30
原帖由 十惡不赦XD 於 09-11-19 01:56 AM 發表

我又唔係針對佢講ge野

睇你所講...你可以試下團升打蚊...

講真係港版無全回...弓/刀 想單升已經係好難...

捱過你現在個lv...加上裝備全+7 都足夠2千防.. 單打奈都唔係無可能 因為頭25名 我所知已經有 ...

其實唔係話升唔到= = 只係話d怪既能力同我地自己既能力相差好遠
好似隻怪1個技就秒左個滿血既肉咁-.- 仲要隻怪打佢係扣好幾千血-.-  <證明不論係咩角色你d裝有幾得 必死無異

弓係雙手武黎~.~
本身冇盾 係冇玩弓既人會去將d裝全部換哂體裝黎增加物防
就算全部+7都要錢架-.- 冇錢點+7 連超越甲刀抽唔到~.~
同埋即使我全部+7 d裝刀轉體力 屬又係改體力   係冇可能突破3000 a_a 2000我唔知得唔得 但係估計就算有2000 刀唔會有2500a_a
改到好似以上咁  就會變左1隻冇力冇敏既弓-.- 咁玩黎又冇意義

係關決心事既-.-
可能我部機廢  有人係附近on就會lag一lag
呢個情況據說有不少人刀係咁
我部機唔算慢- - 玩其他gm 上網刀冇事  係玩luna先會lag成咁= =
次次lag我刀會狂禁人參希望補到血死唔去 but到我lag完果陣刀已經死左了._.
搞到我係要冇乜人玩既時間先去升- -  即係星期1-5 d人返哂學既時間
4個ser 係平時繁忙時間黎講真係好難搵場
俾我搵到又點= =  1有人on就lag死左......... 有保經咁樣哂真係好肉赤-_-
andthen我唔鍾意冇啦啦瓜柴既感覺-.-  會令到我冇mood繼續打
同埋刀唔係日日有時間去升._.

蚊團d fd刀話係幾好升既  but興趣不大-.- 始終鍾意單練
佢兒家的確係改左野-.-
平時我10下刀會爆9下._.
兒家爆到3下刀唔知有冇= =

冇左10個ser想搵場刀煩._. 亦搞到月黎月少人玩pve甚至係luna= =
強烈要求還10ser/合ser= =

一星新手會員 #31
支持合SER 囧/
四星黃金會員 #32
原帖由 卍基拉仔卍 於 09-11-19 12:30 AM 發表
相信大家有去過新圖都感到什麼叫無奈的說...
新地圖的怪高防就不用說了......而且怪物的傷害值高得十分離譜
本人今天和一個公會員94lv智戰3500防嘗試到新圖主打106lv煉獄的約翰,108lv螳螂和107lv薔薇魔髮,109lv煉獄 ...

11u 貴就no玩"xd
二星初級會員 #33
原帖由 魚腩=] 於 09-11-26 09:25 PM 發表

11u 貴就no玩"xd

11u 唔通你係...... 囧?!?!
五星白金會員 #34
原帖由 whyyyy1119 於 09-11-24 02:48 PM 發表

其實唔係話升唔到= = 只係話d怪既能力同我地自己既能力相差好遠
好似隻怪1個技就秒左個滿血既肉咁-.- 仲要隻怪打佢係扣好幾千血-.-   

要單升..就要付出

唔好話港版有問題

台版你一樣要付出先可以單升到

台版係經歷左1年時間先 大開放現時d神裝 +10 +15 .. 75lv 黑甲 有 100lv藍裝的能力

台版又有170%經驗..

因為1隻已經去到1年的online game...係台灣已經無人氣了..只有靠更加易升LV 更加強裝備

去吸引 及 保留 現有的玩家..例如重新玩更加易..追求更強裝備的玩家.等等..

所以用台版去比較港版..我諗點比都無得比

二星初級會員 #35
原帖由 十惡不赦XD 於 09-11-28 07:15 AM 發表

要單升..就要付出

唔好話港版有問題

台版你一樣要付出先可以單升到

台版係經歷左1年時間先 大開放現時d神裝 +10 +15 .. 75lv 黑甲 有 100lv藍裝的能力

台版又有170%經驗..

因為1隻已經去到1年 ...

大哥 -0- 我唔係唔認同你 不過t_t 我冇咁樣講野喎=-=
你幾次覆我post 我都係睇到好無奈嘍-.- 你既焦點去左第2度
我唔係話我冇付出所以係到怨=.=
我好似冇用台版同港版比較過-0-  
我自己刀冇玩過 點會亂咁比較t0t
話升就即刻去升咩-0- 呢個世界not only只有online gm._.
升lv都要講mood&動力-0-  升到上去只係為105轉職= =?   我想轉職之餘又有勁裝嘍-.- 但係抽唔到又買唔到

我認同冇隻gm係冇缺點 呢句-.-
but  之前既luna係冇兒家咁嚴重=_=   (唔計新圖啦-.-)
起碼白之月有10個ser 難搵場升/放棄白月 既情況冇咁大
之前真係易爆d 同埋d怪防/攻冇咁高  係易升d
之前係1堆怪 1野秒   兒家1野秒唔哂-.- 要2-4野先清到
如果佢1路刀係咁 我地都冇咁大反應-.-
係同之前完全唔同 先有所反應

我既意思只係分析返 有幾多人會肯哂咁多時間同精神落去 隻game到
我意思係設計到咁 令到好少人有心機玩落去
個ser就咁越黎越少人  想收野 熱鬧d刀難._.
港版luna兒家咁
唔合乎大部份人既能力._.
唔付出大量既時間/金錢   好難升到上5轉  升到上5轉又會繼續升
(唔用真錢 就要用多d時間去賺錢._.  就算用左雙經刀係升得慢 雙經錢刀要去賺 唔賺就要用多倍時間黎升lv~0~)
仲唔係用大量時間咩-0-

「因為1隻已經去到1年的online game...係台灣已經無人氣了..只有靠更加易升LV 更加強裝備 去吸引 及 保留 現有的玩家..例如重新玩更加易..追求更強裝備的玩家.等等..」

兒家我地呢隻係幾個月既online gm 已經冇人氣._. 佢仲要難升 勁裝備唔易有
所以d玩家保留唔到 又冇新人願玩  (因為風評唔好)
即使有錢都好難擁有-.- 如樓主想抽的甲 我想抽果把100紅弓(2把100 勁果把抽400m水晶機率0.06)
升到上去 有錢又唔1定有想要既裝 (not付出唔夠問題= =  可能抽夠100e都抽唔到 唔係講笑=.=)

請唔好再針對部份個人感想/分享=.=   呢個唔係重點

重點應該係 點解我地覺得隻gm唔好._.  
以上唔係完全分析自己既情況吧= =?
你玩pve定pvp架-0-   你玩pve 8xlv以上就知點解我地會咁講   真係冇人組升=.=
d人唔on唔玩 再唔係時間就唔到 或者d裝唔夠頂/職唔適合 要等齊人先玩到蚊團 蚊團冇肉係到都叫哂救命啦=.=
如果得1隻弓1隻法1隻刺呢-.-?  玩集體自殺?
冇新人玩舊人留唔到 麥冇人升到上去組隊升嘍=.=
呢個先係point 囧

我認為佢兒家做得好既勉強只係  出新圖 & 釣魚出黃金xx機率高左-.-

二星初級會員 #36
唔小心禁左引用-.-  以為編輯緊!_!
冇心1連出2個post-_- 唔俾del返走-.-      唔好意思._.

四星黃金會員 #37
人流基本上可以講係一隻game既核心`
點解luna會搞到咁`?!
唔多唔少都會關代理事`
只係怪GC只顧商機`莫視民意`
樣樣野都出得咁貴`0K`無問題`玩一隻GAME唔一定要買點`
活動方面`基本上背都背得出`大部分既活動都係買點買夠幾多就比你抽野`
一係就係掛夠唔知幾多個鐘就有獎賞`無D新意` 唔係個個都咁有錢買咁多點`
既然GC要搞到要用HKD先玩到活動` 咁姐係對其他玩家唔公平姐`
唔係話呢D活動唔好`只好覺得出太多` 買夠點抽野既活動`講真`都佔左4分3`
台灣間唔中都有EXP加成活動`香港?!好似得果1-2次`
咁樣又係人流流失之一`
再者`PVE又10個分流CUT淨4個分流` 初初CUT都仲有大部分人玩既`
但係部分玩家因希望變成絕望`因為GC根本唔理我地既意願`
完完全全無答覆過我地玩家`亦都無整番10個分流既打算`
係某次我記得官方豆豆就話係因為有BUG`技術上既問題`CUT左個6個分流`
到而家都仲未整好`可能只係官方豆豆既片面之詞`官方一直都無公告著數PVE CUT分流示意`
加上而家再一改再改`愈改愈差`
因為要搞果個什麼爆擊影相活動`而下降爆擊機率`?!
什麼道理`
攻擊呀`組隊PVP果D`一直都唔開`到而家都仲未肯開`
另外`LUNA由暑假到而家相比`人流有個好明顯既轉變`
就算番工番學`都無可能少咁多`而流失既原因佔大部分都係以上我所講既`
而家去農場..大部分都空哂`
相比起之前個個爭住要` 2個世界黎`
人流少左`咁淨番落黎想繼續玩既玩家就只好單升`因為相差既等級差太遠`
睇排行榜就好明顯`有大部分人已經無玩`
PVP情況我唔知`PVE個排行榜只係頭一頁叫做少許調動過`
唔似得之前個個係到鬥快升` 而家肯升既玩家真係唔多`
多數都係上去吹水`
最後總括黎講`GC太過著重商機`導致人流大量流失` PVE流失既就更加多`
二星初級會員 #38
原帖由 Jason060691 於 09-11-28 01:31 PM 發表
人流基本上可以講係一隻game既核心`
點解luna會搞到咁`?!
唔多唔少都會關代理事`
只係怪GC只顧商機`莫視民意`
樣樣野都出得咁貴`0K`無問題`玩一隻GAME唔一定要買點`
活動方面`基本上背都背得出`大部分既活動都係 ...

排行榜=.=  pve第4頁最正   好多人冇玩/冇升 刀1直hold係第4頁
五星白金會員 #39
"""之前真係易爆d 同埋d怪防/攻冇咁高  係易升d
之前係1堆怪 1野秒   兒家1野秒唔哂-.- 要2-4野先清到
係同之前完全唔同 先有所反應"""

....e個先係正常設定...e個設定對戰士更加大影響

本身已經技能威力唔高.. 仲要再改..連雙手戰士打蚊也只有1m2-1m3.. 太少了吧

但都無計...設定唔同左咪去改變自己個打法 or 玩法..

-------

裝備果個問題..就靠大家努力了..

我玩PVP的 .. 現時我所知

都有2把100紅弓 1把101金斧  多把100單劍  8把左右103短刀  104盾 1個... 還有很多紅武
套裝

..我目標也是來緊102lv 開始打奈打錢 一起抽自己想有的裝..

PVE ..4個ser 的問題的確 令到pve 有傷害 只可期待合ser 的一天=)
二星初級會員 #40
原帖由 十惡不赦XD 於 09-11-29 07:13 AM 發表
"""之前真係易爆d 同埋d怪防/攻冇咁高  係易升d
係同之前完全唔同 先有所反應"""

....e個先係正常設定...e個設定 ...

正常設定 我唔係唔明=.=
只係如果初初係正常   我地就唔會覺得有問題:p     我只係講呢件事姐
情況根本係同之前係兩回事:p  所以先會令我地反感    而又多左人因為咁唔玩<     這是影響-.-

裝既問題:p     冇人去抽 得自己抽= =
兒家真係有錢都冇用 抽極都冇 樓主都用左10幾e去抽甲都抽唔到
我都用左幾e去抽弓喇:p
pve人流少   高lv更少    冇乜人去抽90lv水晶   有都抽唔中岩我地既野
如果有既話要我洗50e我都要收到把弓嘍-0-           當然係要肯定有先會洗啦-_-
分分鐘抽夠100e 都冇:p    所以有時都好羨慕pvpser   不過係pve識左咁多fd 唔捨得唔玩隻gm:p

真係只能期待合ser:p  兒家我唔敢再用真錢玩喇:p  扔左千幾蚊   再扔就真係扔落咸水海

回到最頂傳統版

選擇頁數