Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
VIP會員 #21
原帖由 王座~白英俠士 於 10-4-13 12:52 AM 發表

2g save.......聽聞 8月會出隻外傳,主要係玩戰鬥貓.好似話可以將2g既戰鬥貓傳落去隻外傳度,之後外傳既save又可以再聯動下去mh3:love2: 既save~

我反而想冇得繼承

可以重拾最開頭果種刺激感@@

從頭打起會有feel好多

之前2g就係因為有繼承

搞到得果4~5樣新野打..好快悶
二轉會員 #22
我而家都玩緊呀...新米一個

打到G1 ...諗緊砌咩裝好...我用太刀
VIP會員 #23
原帖由 難j@0@ 於 10-4-17 09:52 PM 發表
我而家都玩緊呀...新米一個

打到G1 ...諗緊砌咩裝好...我用太刀

轟龍x =]
五星白金會員 #24
原帖由 180Darter 於 10-4-16 07:52 PM 發表
乜唔係斬破刀咩(雷屬太刀)?
隻巨野好似係怕雷多d,
唔信你可以睇返呢度
http://www41.atwiki.jp/mhp2g/pages/217.html

感謝你的提點~ 鐮蟹的而且確是怕雷屬的!

而提問者所問的正是老山蟹,
你也可以再睇返呢度
http://www41.atwiki.jp/mhp2g/pages/219.html

由於顧及新手的關係,所以小弟當時只推火屬,而在此也提醒其實老山蟹是最怕龍屬的~

五星白金會員 #25
原帖由 chunwailui 於 10-4-17 05:11 PM 發表

我反而想冇得繼承

可以重拾最開頭果種刺激感@@

從頭打起會有feel好多

之前2g就係因為有繼承

搞到得果4~5樣新野打..好快悶

同感,用新人玩的確好玩好多,仲記得新仔果陣打到沒晒藥,要係雪山周地掘d藥草黎食,搞到成個野人咁款~

今集隻人沒得繼承,但戰鬥貓經由【暖洋洋的愛露村】聯動落mh3度,這個也安排得好,起碼隻人都係全新開既,

同埋呢集都要幫小貓咪打裝備,那麼需要打的材料比之前更多,耐玩度又多了一些.
三星高級會員 #26
re:王座~白英俠士
喔~原來我當時開錯左頁,
小弟講聲sorry先~
在小弟經驗,
先前上位升級戰隻砦蟹係用斬破刀搞掂。

而家我班埋我同事一齊練,準備期待隻mhp3來佢信臨。而家我叫佢唔好好似以前咁信奉老金教。之前佢跟d衰同事信老金教時我真係同佢玩到反哂面......

p.s.你地想幾時一齊出黎連機?我而家仲係集會所上位,想搵人一齊打下古龍。(我冇x-link)
六星鑽石會員 #27
幾時網聚:smilie_/):
三星高級會員 #28
不如諗左個地點會唔會好d呢?
我最理想ge地點:旺角,元朗,屯門,灣仔,銅鑼灣
時間方面,可以約星期六日下午,平日/假日晚上就睇下我邊日放假先。
我諗住係樓上cafe或者m記搞。
二轉會員 #29
原帖由 chunwailui 於 10-4-18 06:59 PM 發表

轟龍x =]

G1沒轟哥:face_l_07:

而家卡住起緊急任務隻迅龍度:smile_13.gif:
VIP會員 #30
原帖由 難j@0@ 於 10-4-20 08:17 AM 發表

G1沒轟哥:face_l_07:

而家卡住起緊急任務隻迅龍度:smile_13.gif:

直上轟龍x吧
其他裝小弟都覺得用途不大(除左電龍頭@@)
打迅龍要留意既只有一樣
就係果招幾乎一擊必殺既尾巴攻擊:smile_13.gif:
因為打迅龍要埋身打..所以唯一需要戒備就係呢一招
VIP會員 #31
原帖由 180Darter 於 10-4-20 06:47 AM 發表
不如諗左個地點會唔會好d呢?
我最理想ge地點:旺角,元朗,屯門,灣仔,銅鑼灣
時間方面,可以約星期六日下午,平日/假日晚上就睇下我邊日放假先。
我諗住係樓上cafe或者m記搞。

例牌旺角樓上cafe~

但係我唔記得果陣時係21樓定20樓了:smile_13.gif:
五星白金會員 #32
原帖由 ~闇靈~ 於 10-4-19 11:15 PM 發表
幾時網聚:smilie_/):

chunwailui 佢好似話過5月開~
VIP會員 #33
問問大家~~~

你地想星期6定星期日搞??
三星高級會員 #34
星期日對我黎講會方便d.......
三星高級會員 #35
又有事求教。
小弟將會打霸龍,我想知道你地會用咩武器去打同埋打法會係點樣?(我仲未G位)
五星白金會員 #36
原帖由 180Darter 於 10-4-22 06:39 AM 發表
又有事求教。
小弟將會打霸龍,我想知道你地會用咩武器去打同埋打法會係點樣?(我仲未G位)

以前有人組住幫過,龍屬雙劍洗右後腳 + 4人車輪式閃光戰陣,如果你有同事/朋友們肯玩道具流既就呢招啦~

3人都可以,但記得每人帶夠 (5閃光彈,10索材玉,10光虫,調合書1-4)3人共45粒.

但如果一個人打既我就用長槍了.
六星鑽石會員 #37
星期六我要番工..........
VIP會員 #38
原帖由 180Darter 於 10-4-22 06:39 AM 發表
又有事求教。

龍屬片手一把(高物攻無屬性亦可)

追住佢隻右後腳黎斬就ok.
見佢一企起身就擋.唔洗任何擋格強化同擋格性能都ok
每次打到佢倒地就片佢個大口
大約倒地5~7次就爆一隻牙(爆第二隻太浪費時間.本人不建議)

爆完牙之後.
每次倒地就片條尾
當佢斷尾代表得返1/3血(定係30%?唔記得)

斷完尾.捱多陣條龍就力盡架喇~~~~

三星高級會員 #39
今日飲哂身上所有回復道具+兩貓之後,終於做低左條死人霸龍爆機......不過我係用千攻無屬大錘係咁怒爆佢個死人頭,打左成半粒。同各位話我知點打ge人講thx先~機都爆左,又係時候搵d新刺激......
五星白金會員 #40
原帖由 180Darter 於 10-4-27 09:57 AM 發表
今日飲哂身上所有回復道具+兩貓之後,終於做低左條死人霸龍爆機......不過我係用千攻無屬大錘係咁怒爆佢個死人頭,打左成半粒。同各位話我知點打ge人講thx先~機都爆左,又係時候搵d新刺激......

恭喜晒先!

以挑戰崩龍為目標吧!
回到最頂傳統版

選擇頁數