Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
四星黃金會員 #41
笨瑋兄,我係冰晴呀,果然係高手,係度教人p3連線,我搞左成個鐘都係連到入房但係見唔到d人=.=''

二星初級會員 #42
我的情況同超人仔一樣....
VIP會員 #43
原帖由 連5克洛洛 於 10-12-28 08:31 PM 發表
笨瑋兄,我係冰晴呀,果然係高手,係度教人p3連線,我搞左成個鐘都係連到入房但係見唔到d人=.=''

都係果句=3=
排子:
型態:
window:
係 mhp tunnel 設定 > 設定果到 set 左網卡未=3=?

原帖由 pkka402008 於 10-12-28 10:02 PM 發表
我的情況同超人仔一樣....

大大只好去試一試 xp mode =3= 我所知道 xp mode 是沒問題的
因為 tp link 沒有 支持 win7 xlink 的 程式
[可能有我找不到]
VIP會員 #44
原帖由 連5克洛洛 於 10-12-28 08:31 PM 發表

問題已經由他本人自行解決
[只是PCI SETTING內 沒有開啟 PSP X連結]
完案!
二星初級會員 #45
xp mode ???
三星高級會員 #46
求救啊..我隻wifi手指連到部PSP..不過我一開個MHP Tunnel..一去到要連線既時候就要不回報強制關閉..點解會咁架''
VIP會員 #47
原帖由 pkka402008 於 10-12-29 01:37 AM 發表
xp mode ???

嗯 那是MicroSoft[微軟]給win7 的功能
那是win xp mode 的下載及介紹網頁:
http://www.microsoft.com/downloa ... p;displaylang=zh-tw
小弟家中有一台win7
但還沒測驗效果~

原帖由 |||小井||| 於 10-12-29 06:00 AM 發表
求救啊..我隻wifi手指連到部PSP..不過我一開個MHP Tunnel..一去到要連線既時候就要不回報強制關閉..點解會咁架''

請大大說一說
現時大大用的wifi手指
排子:
型號:
視窗:

方便小弟找一點資料回答-3-"""
二星初級會員 #48
開Tunnel
無線網絡卡:找不到無線網卡 (只能聊天)
我試過,PSP係用到個WIFI黎上網
VIP會員 #49
原帖由 pkka402008 於 10-12-29 01:46 PM 發表
開Tunnel
無線網絡卡:找不到無線網卡 (只能聊天)
我試過,PSP係用到個WIFI黎上網

但是重點問題是 開不到 PSPXLINKMODE
**因為WIFI手指開不到 PSPXLINKMODE MHPTUNNEL & XLINK 是查不到手指是連接電腦的
現在你的手指只是支援 幫小P 連上網路 及 電腦連接 ROUTER

我今早試驗了 WIN7 開XP MODE 但是= =
他只支援 Windows 7 專業版、Windows 7 旗艦版或 Windows 7 企業版
所以我的電腦上不了= ="

在網路上查看可以試一試的方法
是強行轉換成 XP 的 驅動程式 但是只限上一些排子才可以...
三星高級會員 #50
我果隻係TP-Link既TL-WN821N
係咪應該要開PSP既模式..我就係搵唔到點開..
唔該哂><
三星高級會員 #51
未連接PSP既時候就可以入到MHP T既房..講到野''
一連接埋PSP..一開個MHP T一陣就會彈出不回報既視窗'強制關閉..點算好'
VIP會員 #52
原帖由 |||小井||| 於 10-12-29 06:23 PM 發表
未連接PSP既時候就可以入到MHP T既房..講到野''
一連接埋PSP..一開個MHP T一陣就會彈出不回報既視窗'強制關閉..點算好'

原帖由 笨瑋仔~ 於 10-12-29 08:17 AM 發表

原帖由 |||小井||| 於 10-12-29 06:00 AM 發表

請大大說一說
現時大大用的wifi手指
排子:
型號:
視窗:

方便小弟找一點資料回答-3-"""

請先回答以上帖子的問題 謝謝-3-

三星高級會員 #53
個教學好亂:ro05:
VIP會員 #54
原帖由 arieong 於 11-1-1 06:06 PM 發表
個教學好亂:ro05:

那方面不理解-3-?
請大大多加指點指點=3="
二轉會員 #55
五該我想問GW-USNano-G呢個型號手指呢;;`

我連線吾到x-link kai既` ._.

其實個Station Mode 個中間系簡邊個??`

SavE完PsP之後系簡返個PSP定系點??:face_l_16: `
VIP會員 #56
原帖由 `s!usZE;!ovo. 於 11-1-1 11:42 PM 發表
五該我想問GW-USNano-G呢個型號手指呢;;`

我連線吾到x-link kai既` ._.

其實個Station Mode 個中間系簡邊個??`

SavE完PsP之後系簡返個PSP定系點??:face_l_16: `

請大大依照本頁先開啟[Enable]了 PSP XLINK MODE
http://www.planex.com.tw/support/xlink/win/set_psp-xlink.html

如果大大開啟了還是不行
那大大在PCI 的程式介面 看看 右方 是不是有一個 MORE SETTING[更多的設定]
> 進階設定[忘了英文名 在更多的設定介面 最下的2個按鈕 左面的那個就是了]
> 右方有一個名叫 PSP X MODE[PSPX連結 模式] 按一下變成 > 開啟
就是那樣=3=
二轉會員 #57
原帖由 笨瑋仔~ 於 11-1-2 01:28 AM 發表

請大大依照本頁先開啟[Enable]了 PSP XLINK MODE
http://www.planex.com.tw/support/xlink/win/set_psp-xlink.html

如果大大開啟了還是不行
那大大在PCI 的程式介面 看看 右方 是不是有一個 MORE SETTING[更 ...

冇MORE SETTING喎:face_l_04: `

ClientManager Access point mode 定系 ClientManager Station mode ;p?
VIP會員 #58
原帖由 `s!usZE;!ovo. 於 11-1-2 04:32 AM 發表

冇MORE SETTING喎:face_l_04: `

ClientManager Access point mode 定系 ClientManager Station mode ;p?

請選擇ClientManager Station mode
:那個mode 是用作找點上網 / 連接的
就好像如果大大的電腦不是直線連電腦 那就可以用station mode連接 / 連接psp wii 等 產品作連線

ClientManager Access point mode[AP MODE]
那個mode 是連接上網用的
就好像把wifi 變成 router [無線上網基地]一樣 給外來的wifi 產品用作連線上網的

再簡單點說明
station mode 是 外找~
ap mode 是 內連~

如果還是不行
請大大說明現時用的
電腦視窗:
wifi手指排子:
wifi手指型號:
如果可以的把wifi手指安裝的程式 介面 貼出來=3=
方便小弟找資料的說
謝謝-3-"
五星白金會員 #59
我只係見人地開左房...但我入左房後去唔到集會所
mhp tunnel 裡面講
ad-hoc 模式測試通過
網路卡pci xxxxxxx 初始化完成
winpcap初始化失敗 <---點解咁架...winpcap我已dl最新版本
VIP會員 #60
原帖由 tung9227 於 11-1-2 03:35 PM 發表
我只係見人地開左房...但我入左房後去唔到集會所
mhp tunnel 裡面講
ad-hoc 模式測試通過
網路卡pci xxxxxxx 初始化完成
winpcap初始化失敗  

">"
小弟也是第一次聽說有以上的問題">"..
大大試一試 完全把winpcap 刪除
重開電腦後 重新下載及安裝
請用那個下載
http://www.winpcap.org/install/bin/WinPcap_4_1_2.exe
那是官式的說-3-"
回到最頂傳統版

選擇頁數