Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
二星初級會員 #1
我想整埋雷狼龍個頭..
又唔知要咩裝..身手腳褲都出晒了..
差唔多合晒咁濟了..頭都未出
一星新手會員 #2
個頭個key素材係隻角 要爆佢個角-,- 有兩次爆的 爆左報酬就會有角
四星黃金會員 #3
用落穴爆佢頭,佢草氣時又爆

PS.要爆2次,
二星初級會員 #4
咁尾呢?
我差條尾就合到條褲啦..差呢2樣.
我用雙刀的..乜佢有角架咩-__-"唔覺
------------------------------------------------
仲有雷狼龍有無雙刀的?

四星黃金會員 #5
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-28 05:59 PM 發表
咁尾呢?
我差條尾就合到條褲啦..差呢2樣.
我用雙刀的..乜佢有角架咩-__-"唔覺
------------------------------------------------
仲有雷狼龍有無雙刀的?

有雙刀
用雙刀斷尾咁高難道既野我唔識-,-因為我唔係玩開雙刀
七星元老會員 #6
收刀等佢 2、3、4 拳格斬尾:smilie_8):
二星初級會員 #7
原帖由 小岡_wing 於 10-12-28 06:09 PM 發表

有雙刀
用雙刀斷尾咁高難道既野我唔識-,-因為我唔係玩開雙刀

原來可以斷尾架?!
我雙刀對住佢條尾斬到死佢都唔斷..一陣用太刀試:em012:
爆佢隻角係咪等佢中伏/訓低爆頭就得?
四星黃金會員 #8
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-28 06:17 PM 發表

原來可以斷尾架?!
我雙刀對住佢條尾斬到死佢都唔斷..一陣用太刀試:em012:

係,IF你把野夠長可以佢草氣時爆頭都得
七星元老會員 #9
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-28 06:17 PM 發表

原來可以斷尾架?!

斬到就得,慢慢斬,斬多幾下就爆:ro07:
二星初級會員 #10
拎太刀就上貓車-___-
太慢了..我仲拎緊冰華..
佢落穴一陣就上番黎..
四星黃金會員 #11
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-28 07:05 PM 發表
拎太刀就上貓車-___-
太慢了..我仲拎緊冰華..
佢落穴一陣就上番黎..

太刀唔算慢,D人大劍都係咁打,留意下佢起手動作就得
落穴既等佢岩岩去返第一階段先用
六星鑽石會員 #12
6粒爆G可以同佢角講再見
至於放既時間..唔洗教掛?

有高設同boomer就更好
二星初級會員 #13
原帖由 飛吧飛吧 於 10-12-28 07:24 PM 發表
6粒爆G可以同佢角講再見
至於放既時間..唔洗教掛?

有高設同boomer就更好

新手黎..
高設同boomer咩黎..
六星鑽石會員 #14
高設=陷阱大師
能力:設置陷阱/爆彈時會加快速度,另外陷阱系合成機率100%(狀態肉,陷阱等)

boomer=炸彈強化(炸彈人)
能力:將爆彈攻擊提高,爆彈合成時100%(爆G,爆彈,小爆等等)

四星黃金會員 #15
用太多爆頭斷尾gg
'太多就快爆
二星初級會員 #16
佢隻角終於比我2個大炸爆左..個時佢訓緊教..
合左個頭..依家差條尾就合到成套..
係咪斷佢尾就有?
七星元老會員 #17
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-28 10:01 PM 發表
佢隻角終於比我2個大炸爆左..個時佢訓緊教..
合左個頭..依家差條尾就合到成套..
係咪斷佢尾就有?

係~~~~~~~~~~~~~~
二轉會員 #18
由村長到集會上下位, 我都係用雙刀打雷狼...

唔用爆彈的戰法 :

爆角 : 等佢2連掌 (怒時3連) 貼身左右跳就可以全避   掌完之後佢會低頭硬直,  
         此時可以向佢個頭送一套亂舞   亂舞完結之時亦係佢硬直完之時

斷尾 : 帶貓去
         由佢同貓玩玩    自己在後面用 O 技就可以了 (紅刃模式)
         唯小心佢跳起拍尾 (迅龍式拍尾)
二星初級會員 #19
終於合晒成套..
但唔夠上武器玉升佢做6lvT_T
有無方法可以快D?
狂係火山挖?
七星元老會員 #20
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-28 10:47 PM 發表
終於合晒成套..
但唔夠上武器玉升佢做6lvT_T
有無方法可以快D?
狂係火山挖?

1.農場
2.火山
3.自己合

*註  :  堅 / 重 武具玉 要上位唷 ~

下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數