Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
隻青熊獸...明明就唔係新手怪黎...打極都唔死...
一比佢走佬就好似回哂啲血咁....不死-0-
二轉會員 #2
我果時用把新手片手唔洗 10 分鐘就 ko 左 wo
四星黃金會員 #3
'藥都唔洗食ko左
四星黃金會員 #4
原帖由 小羽毛 於 11-2-13 08:24 PM 發表
我果時用把新手片手唔洗 10 分鐘就 ko 左 wo

咁佢走左去第二到果時....(轉圖果時),,,係咪佢會回血??
四星黃金會員 #5
仲有一個問題...係咪要用新手刀先殺到佢= =""  
我見送果D得50攻...我去NPC買既70攻...有冇關係??
二轉會員 #6
原帖由 小艾。 於 11-2-13 08:29 PM 發表

咁佢走左去第二到果時....(轉圖果時),,,係咪佢會回血??

佢走去訓教咪會回血
食野唔知會唔會
其實你見佢就死就捉佢吧啦
三星高級會員 #7
原帖由 小艾。 於 2011/2/13 08:29 PM 發表

當佢就死個時,會柺下柺下咁..個時如果你見到隻怪要過區既,你咪跟住佢過
因為你跟佢過區,就算佢去到個巢到,唔會即刻訓低回血~
到時你咪把握時間想捉就放陷阱~唔捉咪拿拿聲kill左佢..
佢一訓就會好快回血~到時你又要殺一段時間~

(食野好似唔會回血~之前用睇血老金睇過-0-")
希望幫到你~
四星黃金會員 #8
原帖由 結城野樹 於 11-2-13 09:06 PM 發表

當佢就死個時,會柺下柺下咁..個時如果你見到隻怪要過區既,你咪跟住佢過
因為你跟佢過區,就算佢去到個巢到,唔會即刻訓低回血~
到時你咪把握時間想捉就放陷阱~唔捉咪拿拿聲kill左佢..
佢一訓就會好快回血~到時你 ...

試下先...因為都係今日玩下載落黎試玩...
四星黃金會員 #9
原帖由 小羽毛 於 11-2-13 08:53 PM 發表

佢走去訓教咪會回血
食野唔知會唔會
其實你見佢就死就捉佢吧啦

希望唔關把新手刀事-0-
二轉會員 #10
用番樓主個新手刀同70攻既刀做例子
新手刀同70攻既刀只係打得多定少血既問題

攻擊輸出多唔多係要睇打佢咩位置 你把武器既屬係咪剋佢

仲有d咩真係暫時未諗到= =答住咁多先
二轉會員 #11
原帖由 小艾。 於 11-2-13 08:19 PM 發表
隻青熊獸...明明就唔係新手怪黎...打極都唔死...
一比佢走佬就好似回哂啲血咁....不死-0-

個只可以話係新手打ge野黎ga sosad
佢走老係會回d血ge
四星黃金會員 #12
回血有幾種情況
1.彩鳥補血歌(10%血)
2.獵人復彈
3.訓覺,由佢訓左開始計一秒回一血

村熊用50攻個武器5分鍾左右殺左

武器攻擊力  扣  魔物肉質防禦  =傷害

所以會有弱點e種東西,熊仔既弱點係尻:victory:
二轉會員 #13
講真今集青熊獸已經好過前兩集既大怪鳥
睇熟d招, 唔貪刀, 用武器店買=原裝升左一級果d 70攻武器
磨10分鐘左右就死

而且弱點仲係下半身
追尾打基本上仲易過野豬王

以前大怪鳥先係名符其實既新手殺手
d招同火龍一族同系:smilie_:(:
四星黃金會員 #14
原帖由 畸K 於 11-2-14 12:30 AM 發表
睇熟d招, 唔貪刀, 用武器店買=原裝升左一級果d 70攻武器
磨10分鐘左右就死

而且弱點仲係下半身

d招同 ...

咁請問...用雙刀打好定太刀? 定長刀???
二轉會員 #15
原帖由 小艾。 於 11-2-14 00:39 發表

咁請問...用雙刀打好定太刀? 定長刀???

你鍾意用邊種武器咪用邊種

每種都殺得到佢既
二轉會員 #16
原帖由 畸K 於 11-2-14 12:30 AM 發表
磨10分鐘左右就死

而且弱點仲係下半身

d招同 ...

大怪鳥都好易je...:em012:
青熊獸同桃毛獸王差5多lo好不好...
四星黃金會員 #17
原帖由 嵐jal 於 11-2-14 05:31 AM 發表

大怪鳥都好易je...:em012:
青熊獸同桃毛獸王差5多lo好不好...

桃毛勁過青熊,最起碼桃毛中落穴都識打人先:smilie_/):
五星白金會員 #18
青熊只是勁在攻擊力.
只要識閃就好像打死~~~
MH最重要是要知每隻怪的習慣,攻擊前/後動作同攻擊方法,每隻怪都有唔同.
例如打青熊,只要在佢背打後就幾乎不會中佢的招了~~
大豬仔可以用統槍OR長槍,可以一邊檔一邊慢慢打就已經KO了~~
所以MH是要識用什麼方法打同你控制得如何~~
四星黃金會員 #19
打嬴左.啦....不過...去到第2星..打豬王WIN左..但又要打新王..咩雷龍...3千幾血..十分難打
二轉會員 #20
原帖由 qzyb234 於 11-2-14 08:29 AM 發表

桃毛勁過青熊,最起碼桃毛中落穴都識打人先:smilie_/):

我話差5多je~"~
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數