Team Fortress 絕地要塞(TF2)

主題列表 登入
版主 #1

1.下載安裝STEAM:http://store.steampowered.com/about/?l=tchinese

2.註冊Steam帳號:https://store.steampowered.com/join/?l=tchinese

3.打開Steam登入後,進入http://store.steampowered.com/app/440/?l=tchinese 安裝遊戲
或直接在Steam搜尋Team Fortress 2 進入商店頁面,然後點選安裝遊戲

4.點選安裝遊戲後會出現這畫面,按下一步即可

(若在此畫面停留過久,只需耐心等待,不要進行任何動作)

5.下載後steam遊戲庫會現Team Fortress 2,若沒有,請重複上面的步驟

6.若steam下載慢,可使用網上的GCF檔案。只需關閉Steam後將GCF複製到Steam所在位置內的steamapps資料夾(預設為C:\Program Files\Steam\steamapps),然後再開啟Steam即可,但開啟遊戲時還需要更新遊戲。

GCF檔案BT下載:http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... tra=page%3D1&page=1

7.第一次開啟遊戲時出現此畫面的時間會比較長,只需耐心等待。

若Steam下載慢,可以在檢視>設定>下載,下載區域選擇美國(Seattle、San José)、台灣、新加坡等地的Steam伺服器

搜尋不到伺服器解決辦法:

(現在應該冇呢個問題喇)

辦法1:在檢視>伺服器裏搜尋,如要搜尋香港伺服器需將地點更換為亞洲

辦法2:刪除C:\Program Files\Steam\config 內的MasterServer2.vdf及MasterServer.vdf

三星高級會員 #2
好清晰既解說:ro07:
二星初級會員 #3
但系點解我DL吾到既?

版主 #4
原帖由 kiSsRID 於 11-7-1 05:08 PM 發表
但系點解我DL吾到既?

重新下載steam,不要使用網上的破解版steam
二星初級會員 #5
原帖由 kwokut 於 11-7-1 05:10 PM 發表

我系用官網個Steam= =
二星初級會員 #6
已成功了,正在期待...

二轉會員 #7
<<<<不知怎麼加好友
四星黃金會員 #8
師兄好有心機~感謝你:victory: :victory:
五星白金會員 #9
之前仲諗住買黎玩,
而加free@@!!!!
多謝師兄的教導:loveliness:
版主 #10
原帖由 Mr.文仔 於 11-7-1 08:13 PM 發表

要你steam有一隻付費遊戲or你TF2系付費玩家
三星高級會員 #11
原帖由 kwokut 於 11-7-1 05:10 PM 發表

我右係呀..... 點好呀 我係用你個個GA BO......
三星高級會員 #12
=.= E+ 右得左LO~~!
同埋有冇人加FD 呀 我地一齊玩
三星高級會員 #13
支持呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
二星初級會員 #14
樓主可唔可以幫下我
用哂上邊兩個方法始終都係搵唔到server,情況如下
用方法1就出現左句英文 之後都係搵唔到server:you are in insecure mode. you must restart before you can connect to secure servers
用方法2就搵唔到個檔案
一星新手會員 #15
點解我安裝緊steam個陣 佢話為左保護我電腦 windows強制關左個安裝  
點好丫?有冇人教我
版主 #16
原帖由 love26650595 於 11-7-9 10:05 PM 發表
點解我安裝緊steam個陣 佢話為左保護我電腦 windows強制關左個安裝  
點好丫?有冇人教我

關防毒試下,最好比圖
四星黃金會員 #17
正在下載 ....good !!!:ro01:
一星新手會員 #18

想問點解乜都搵唔到
版主 #19
原帖由 阿乂炎 於 11-7-20 12:23 AM 發表

想問點解乜都搵唔到

1.所有分類果到按其他概選項
2.系TF2商店頁面做多次
四星黃金會員 #20