Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
VIP會員 #61
原帖由 奧尼爾 於 2008-4-4 02:42 AM 發表
我可以用到個cm 但係一出games 或 按home出去轉其他野既時候就再唔可以load 返個save:cry:

唔知其他人有冇咁既情況呢?

我而家用緊3.90 m33-2 唔該樓主幫下我 thx

我都係3.9 m33  未試過.未聽過呢個情況 :face_l_17:

你有冇backup save呀?  用金手指係有一定既危險性
一星新手會員 #62
有backup呀 我剩係用物品係身99 同陷阱咋

我都唔知點解會係咁
二星初級會員 #63
我是3.71 m21的~為什麼我放了那個3.71專用的~按+-無東西出來?recovery mode裏度我有按Enabled~
VIP會員 #64
原帖由 Glorious 於 2008-4-5 03:06 AM 發表
我是3.71 m21的~為什麼我放了那個3.71專用的~按+-無東西出來?recovery mode裏度我有按Enabled~

唔係+-
係音符 禁一下就出
四星黃金會員 #65
有沒貓技 ge cm code=v=

我想要火事呀
二轉會員 #66
我按左個網..唔知係邊到下載.........
見唔到有得下載...
二轉會員 #67
我下載完之後放入根目錄...關機....再禁實R開機.....開唔到機...
係唔係有咩搞錯.......
一星新手會員 #68
scm ULJM-05500 個代碼設左做on之後要點用?
VIP會員 #69
原帖由 中華丸子 於 2008-4-5 01:17 PM 發表
我下載完之後放入根目錄...關機....再禁實R開機.....開唔到機...
係唔係有咩搞錯.......

唔禁實就開到? 講詳細d
VIP會員 #70
原帖由 cyrusyu 於 2008-4-5 06:29 PM 發表
scm ULJM-05500 個代碼設左做on之後要點用?

L+select 開睇血
R+select 關

開左記得off返  唔係既話會好lag
六星鑽石會員 #71
有冇加珠的碼?我自己試過mhp2個方法但唔得>.<
二轉會員 #72
原帖由 小殺殺 於 2008-4-5 09:42 PM 發表

唔禁實就開到? 講詳細d

係唔係要將個金手指放入根目錄到??
之後係唔係要關機...??
之後要開機的話...就要按實r鍵..而recovery MODE?
表r按勁耐都無反應....
跟住試下普通開機....又無recovery MODE...
跟住在咁樣試.....按實r鍵and開機一齊做...都無你所講既進入recovery MODE

VIP會員 #73
原帖由 中華丸子 於 2008-4-5 11:05 PM 發表

係唔係要將個金手指放入根目錄到??
之後係唔係要關機...??
之後要開機的話...就要按實r鍵..而進入recover MODE?
表r按勁耐都無反應....
跟住試下普通開機....又無recover MODE...

我知你咩問題喇
要完全關機先(hold住上去幾秒)
再禁實r開機
二轉會員 #74
原帖由 小殺殺 於 2008-4-5 11:09 PM 發表

我知你咩問題喇
再禁實r開機

哦.....sor特s ner~
再試試下先
二轉會員 #75
原帖由 小殺殺 於 2008-4-5 11:09 PM 發表

我知你咩問題喇
再禁實r開機

.......................都係唔得.......唔知係唔係我放錯呢....
我係放係卸除磁碟(E).....第一頁.......有無錯???應該無....
但都係唔得...
我係3.71........
VIP會員 #76
原帖由 中華丸子 於 2008-4-5 11:22 PM 發表

.......................都係唔得.......唔知係唔係我放錯呢....
我係放係卸除磁碟(E).....第一頁.......有無錯???應該無....
但都係唔得...
我係3.71........

第一頁 2個file   冇錯
你話唔得 係入唔到recovery mode?
入唔到既話唔關金手指事 因為psp本身都係入到:face_l_17:
二轉會員 #77
原帖由 小殺殺 於 2008-3-26 18:25 發表
怪物一擊殺

首先把搜索範圍限定為 0x00780000到0x00900000 搜索16843009

在得到的結果裡找一堆差不多的碼 通常是008Bxxxx(第一隻怪) 008Cxxxx(第二隻怪)

按三角進入內存 往上移 HP地址所在行與滿是01的行相隔3行 這個60 09(隻隻怪不同)就是BOSS的HP了 (在一堆00裡 很容易看見)

改為 00 00 它就瞬間掛 用這個好處就是敵人殺掛了也有討伐隻數

P.S.不可帶戰鬥貓 不然只會找到貓的血

帶埋隻貓都用到呢個碼架:smilie_:10:
只係第一堆008Bxxxx上面果d 0中間係貓既血
之後008Cxxxx果堆就係boss既血黎face_l_18:
四星黃金會員 #78
我 放 左 個 睇 血 都 用 唔 到 ?
幫 我 - -
我 係 3 . 9 0 m 3 3 - 2
一星新手會員 #79
我想問下改戰鬥貓改到可以有30000攻係咩碼
ox011ff5b9 ox00000001<~~~~呢個係咩來架
二轉會員 #80
原帖由 小殺殺 於 2008-4-6 08:32 AM 發表

第一頁 2個file   冇錯
你話唔得 係入唔到recovery mode?
入唔到既話唔關金手指事 因為psp本身都係入到:face_l_17:

...................>.<~~
我按r鍵開唔到機......
入recovery mode係唔係按r鍵之後就會自己入recovery mode??
定係自己去入??
回到最頂傳統版

選擇頁數